Violacions

Ja ho va dir Carles Boix, professor de Politics and Public Affairs a la Universitat de Princeton, a Espanya les coses són menys racionals que al món anglosaxó on ell viu. Per què un corredor Mediterrani podent-ne fer un de Central travessant els Pirineus?

Des del Principat l’hem defensat amb vehemència, no tanta com a Múrcia o al País Valencià, tot i que aquests últims també els hi va la pell. El mateix president i conseller delegat de Ford Motor Company, Alain Mulally, va assegurar que el futur de la factoria d’Almussafes (València) depenia de la creació del Corredor, ja que suposaria un estalvi de 200€ per vehicle.

Invertir al Mediterrani no està de moda. Així ho demostra el fet que s’hagi invertit més a l’AVE de Galícia que a l’esmentat corredor… siusplau, que vinguin els homes de negre!

I ja que d’inversions va el tema, per què no parlar de la famosa disposició addicional tercera de l’Estatut català. El punt 1 del text diu:

La inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures (…) s’ha d’equiparar a la participació relativa del producte interior brut de Catalunya amb relació al producte interior brut de l’Estat per un període de set anys. Aquestes inversions poden emprar-se també per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies alternatives.

Això significa que les inversions a Catalunya haurien de ser d’un 18,7% del total, lluny del 11,9% que fixen els pressupostos de l’Estat pel 2013. No ens estripem les vestidures, l’incompliment no ve de nou, ja que no entén de dretes ni d’esquerres, doncs l’any passat també succeïa el mateix.

L’il·luminat president del espanyols a l’exterior, que per sort ha dimitit, ho afirmava el passat dimarts “Les lleis són com les dones, estan per a violar-les”. Aquesta violació constant a l’Estatut és feta també al poble del que emana, però com que està consentida pel Tribunal Constitucional, sembla menys fora de to que les declaracions de l’eminent president dimitit.

Així doncs, hi ha lleis maltractades per ser provincianes i d’altres elevades a la categoria de suprallei divina, que limiten la democràcia i són immutables. Immutabilitat amb excepcions. El passat estiu va ser canviada a corre cuita, seguint directrius europees (o merkelianes), per limitar dèficits i, a més a més, s’ha dit que en el cas que el Príncep d’Astúries tingués un fill baró, es canviaria la Santa Constitució per a què la primogènita seguís sent l’hereva.

 

Certament està bé que es canviï la Carta Magna pel bé d’una família, però millor estaria si ho fessin pel bé d’un poble.

Violacions comentarios en «0»

 1. Crec que en un escenari de crisi econòmica global, on no hi ha diners, difícilment es podran mantenir les inversions pactades i mes quan la resta del país sembla estar pitjor que nosaltres.

  Per altre banda, si la meva dona em diu que demà o demà passat em deixarà, té una miqueta de lògica no embarcar-me en cap inversió conjunta que desprès ella s’emportarà … no sé si m’explico …

  1. Tens raó en el sentit que hi ha menys caixa. Però l’Estatut no marca xifres absolutes sinó relatives, per tant, l’esforç que l’Estat espanyol fa en Catalunya i això no hauria de variar.

   D’altra banda, si, com dius, l’Estat no invertirà en una regió que se n’anirà, està acceptant que és inevitable? Si la dona et diu que et vol deixar, si la vols convèncer li faràs regals i la tractaràs com una reina, dic jo.

   Merci per seguir-nos!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.