Com t’estan afectant les retallades? (I)

(VERSIÓN EN CASTELLANO ABAJO)

Les mesures per reduir el dèficit presentades per l’ex president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés van representar una reducció de les retribucions del personal del sector públic en un 5%, una rebaixa dels salaris dels membres del Govern en un 15%, també l’ eliminació del xec-nadó i la suspensió de la revaloració de les pensions. A més de retallades pressupostaries en sanitat i un augment de les taxes  universitàries. Les mesures del Govern de Rajoy tot just comencen, però de moment s’ha apujat l’IRPF i també s’ha augmentat la jornada laboral dels funcionaris, entre d’altres mesures.

La teoria és clara, però… I la pràctica? Al llarg dels dies anirem desgranant cada un dels sectors  afectats per les retallades i concretarem de forma clara i directa de quina manera s’ha vist perjudicada la teva butxaca. Comencem!

Sóc estudiant universitàri, com m’afecten les retallades?

Si estas estudiant a la universitat, les retallades t’estan afectant tant a tu com els professors, però els més afectats són els professors associats. Aquesta figura creada perquè experts professionals col•laborin esporàdicament amb les universitats  amb salaris que ronden els 500 euros mensuals, han arribat a veure reduït el seu sou més d’un 40% .

A més, al 2011, el govern va destinar a les universitats 690 milions d’euros, uns 175 menys que l’any anterior. El que ha ocasionat el tancament de serveis com el de les biblioteques nocturnes universitàries i un augment de les taxes de les universitats, que ha suposat aproximadament el pagament de 200 euros més a la matrícula 2011-2012.

Per altra banda, s’ha decidit fer una revisió de l’oferta  universitària per eliminar aquells graus que tingui poca demanda o qualitat. Donant així prioritat als màsters, els quals està previst que la seva oferta pateixi una reestructuració.

Així doncs has hagut de pagar més i has obtingut un servei menor i de menys qualitat… Però ja se sap: Cal estalviar!

Continuarem informant-vos! Properament…»Com m’afecten les retallades si sóc funcionari?»

————————————————————————

(VERSIÓN EN CASTELLANO)

COMO TE AFECTAN LOS RECORTES?

Las medidas para reducir el déficit presentadas por el ex presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Congreso representaron una reducción de las retribuciones del personal del sector público en un 5%, una rebaja de los salarios de los miembros del Gobierno en un 15 %, también la eliminación del cheque-bebé y la suspensión de la revalorización de las pensiones. Además de recortes presupuestarias en sanidad y un aumento de las tasas universitarias. Las medidas del Gobierno de Rajoy acaban de empezar, pero de momento ha subido el IRPF y también se ha aumentado la jornada laboral de los funcionarios, entre otras medidas.

La teoría es clara, pero … ¿Y  la práctica? A lo largo de los días iremos desgranando cada uno de los sectores afectados por los recortes y concretaremos de forma clara y directa de qué manera se ha visto perjudicado tu bolsillo. Empezamos!


Soy estudiante universitario, cómo me afectan los recortes?

Si estás estudiando en la universidad, los recortes te afectan tanto a ti como a tus profesores, pero los más afectados son los profesores asociados. Esta figura creada para que expertos profesionales colaboren esporádicamente con las universidades con salarios que rondan los 500 euros mensuales, han llegado a ver reducido su sueldo más de un 40%.

Además, en 2011, el gobierno destinó a las universidades 690 millones de euros, unos 175 menos que el año anterior. Lo que ha ocasionado el cierre de servicios como el de las bibliotecas nocturnas universitarias y un aumento de las tasas de las universidades, que ha supuesto aproximadamente el pago de 200 euros más en la matrícula 2011-2012.

Por otra parte, se ha decidido hacer una revisión de la oferta universitaria para eliminar aquellos grados que tengan poca demanda o calidad, dando así prioridad a los másteres, los cuales está previsto que su oferta sufra una reestructuración.

Así pues has tenido que pagar más y has obtenido un servicio menor y de peor calidad … Pero ya se sabe: Hay que ahorrar!

Continuaremos informando! Próximamente … «Como me afectan los recortes si soy funcionario?»

Com t’estan afectant les retallades? (I) comentarios en «0»

 1. Un cop molt dur el de la retallada als professors associats ja que era una de les úniques vies que un alumne de 1r, 2n o inclus 3r té per està en contacte amb el món professional. A més a més, cada cop les aules estan més massificades…

 2. Tampoc crec que n’hi hagi per tant amb això dels professors a temps associats, la idea és molt romàntica però la realitat no sé si era tan bona o si més aviat permetia que hi hagués professors sense la titulació necessària… Però crec que hi havia altres mesures preferibles, per exemple:
  1- Pujar extraordinàriament el preu als repetidors; per no aprofitar l’oportunitat que se’ls dóna pagada per altres que estan treballant.
  Fins i tot seria partidari d’un sistema de pagament complet de la matrícula mitjançant crèdits fàcils de pagar i estatals, però això ja és molt més complicat.
  2- Reduir administratius; no sé a altres universitats, però a la UPC hi ha 2 administratius i escaig per cada 3 professors. Em sembla molt exagerat tenint en compte que la universitat és una organització que té dues funcions: ensenyar i investigar. Evidentment és un problema molt greu d’organització que costa molts diners.

  1. Increíble que hi hagi més de 2 administratius per cada 3 professors. Ho trobo una barbaritat.

   Pujar el preu als repetidors ho trobo una mesura molt justa, però llavors que no posin un mínim de crèdits obligats a matricular-se. Hi ha moltes universitats que obliguen el primer any a matricular-se a tots els 60 crèdits, com si tothom que estudia tingués 18 anys i no tingués res més a fer. Tampoc és això…

   Repeteixo, el Pere Rumbo no fa res a la biblio!!! Pere dimisión YA!!!

  2. Els repetidors ja paguen més quan repeteixen. Encara que es podria incrementar evidentment. Pel que fa als administratius, que jo sàpiga ja ho estan fent. De fet si vas a qualsevol lloc on hi hagi PAS veuràs cartells del tipus «En aquesta oficina han fet fora 2 treballadors i han reduït la jornada a 5, PAS en lluita pels nostres drets» i ximpleries semblants. Com si a ells no els hi haguessin d’afectar les retallades…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.