Com t’afecten les retallades si ets pensionista? (III)

En el cas dels pensionistes no hi ha hagut una reducció en la quantia de les prestacions, com la dels funcionaris, però sí una congelació que afecta aproximadament a cinc milions de persones. Tot i això, es continua protegint les rendes més baixes de manera que la mesura no afecta ni a les pensions mínimes ni a les no contributives.

A Espanya hi ha prop de nou milions de pensionistes i, segons els sindicats UGT i CCOO, més del 60% cobra menys del salari mínim. Segons les dades del Ministeri de Treball i Immigració, la despesa mitjana en pensions a Espanya en el mes d’abril  de 2011 va ser de 776,64 euros per persona, de manera que sumant totes les prestacions a l’Estat observem que es destinen a les pensions més de 6.700 milions d’euros al mes. És precisament una de les poques xifres que va augmentar del 2010 al 2011, perquè tot i que s’han estat aplicant mesures d’austeritat, el nombre de pensionistes ha augmentat.

Les pensions representen bona part dels pressupostos de l’Estat, a més es tracta d’una quantitat que només pot anar en augment. En una societat cada vegada més envellida, i amb una taxa de natalitat baixa el pagament de les pensions s’ha convertit en un problema que s’agreujarà amb l’arribada de la generació del Baby Boom a la vellesa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.