BizBarcelona 2012 – Dia 1

Dos dies són els que ha durat la fira que porta per nom el títol d’aquesta entrada, i dos dies són els que m’he passat allà dins, gairebé sense moure’m. Així que, en la mesura que em sigui possible, intentaré explicar què ha sigut BizBarcelona. O al menys i millor dit, què ha sigut per mi BizBarcelona.

Encara ara tinc dubtes de com encarar aquest article, podria fer-ho amb una mirada crítica i posant èmfasi en el que jo crec que hauria de ser una fira d’aquestes dimensions i característiques, i la distància en que dista això de la realitat. Podria fer-ho i a més, sense cap mena de remordiments, perquè al cap i a la fi BizBarcelona està organitzada i financiada per tots nosaltres i els nostres calers: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona etc etc juntament amb un parell d’empreses privades. No obstant, fer un anàlisi d’aquest tipus em seria francament molt difícil, ja que molt probablement pagaríen justos per pecadors, i la veritat és que hi ha molta gent que fa les coses bé en tot això del món de l’emprenedoria (o com a mínim ho intenten amb ganes i entusiasme). Així que el que escriuré serà un recorregut de la meva experiència a la fira aturant-me en allò que m’ha agradat i sense aturar-me però sí comentant allò que no m’ha agradat tant. Avui parlaré del dia 1, i demà del dia 2, acabant amb una conclusió que intentaré que no sigui molt llarga amb la pretenció de ser una opinió personal de la fira en general. Som-hi.

Què he de fer per crear una empresa? I quant val? Aquest era el títol de la primera conferència que vaig entrar a escoltar. Tenia un bon cacau al cap de Palaus i Sales on s’hi feien xerrades i vam pensar, juntament amb un amic que m’acompanyava, que era una bona conferència per començar. La dona que xerrava es deia Emilia Rovira, i venia en nom de  Barcelona Activa. No m’agrada començar així, però va ser una bona caca de vaca, una merda de dimensions considerables. La xerrada no només era d’un contingut molt bàsic (això podria estar bé) sinó que estava feta com si la gent que no sapigués agafar el google i buscar quatre coses bàsiques, a més, quan esmentava alguna cosa que potser sí que era menys googlejable i més interessant de comentar, la dona deia que no volia parlar d’allò. Més interessant i millor explicat es pot trobar, per exemple, aquí.

Quan vam sortir d’allà era evident que dedicar-li més temps al programa abans de decidir era una bona inversió. A més, és important mirar no només de què va la conferència, sinó qui és la persona que la fa. La següent va ser molt millor, de la fundació puntCAT. FC Barcelona i Munich explicaven quins eren els motius pels quals havíen decidit crear la seva web amb domini .cat, i explicaven d’una manera força distesa i amena anècdotes de les seves respectives entitats. Val a dir que em van convèncer d’una manera força eficaç que, a Pompeunomics, havíem d’invertir amb .cat, i si no fos per l’escandalós preu que té en comparació la resta de dominis del planeta, hauria convocat una reunió express amb tot l’equip de Pompeunomics per parlar-ne. Temps al temps, un dia d’aquests potser m’animo a escriure un article al respecte.

Parlant amb els àngels, d’Albert Colomer, Business Angels Network Catalunya. Va ser l’escollida per després de dinar. He de reconèixer que sóc una persona de migdiada fàcil, m’encanten aquests «resets» cerebrals de 15-20 minuts després de dinar, però no vaig tenir l’ocasió ja que Albert Colomer m’ho va posar impossible. Fantàstica la presentació i fantàstica l’iniciativa d’aquesta institució privada que fa una funció de «cupido» entre emprenedor i Business Angel. S’hauria de veure després com treballen, però de ben segur que a Catalunya falten moltes  més iniciatives d’aquest estil.

L’aventura d’emprendre, Albert Bosch. 100% motivadora. Segur que us sona la història d’un català que fa molt poc se’n va anar al pol sud, ell sol. Doncs després de veure’l en persona no m’estranya en absolut. Quines ganes i entusiasme que li posa a tot! Quan acabes d’escoltar-lo, no només tens més ganes d’emprendre, sinó que aniries a fer els catorze vuitmils que hi ha al planeta i aniries al pol sud a peu coix.

La última del dia, a l’apartat d’Innovació, Iñaki Ecenarro va explicar com va néixer la empresa on és co-fundador, trovit.es. I com és el seu model de negoci online. Iñaki Ecenarro, a més de ser un Business Angel i co-fundador de trovit i Weblog SL, el vaig trobar un autèntic visionari. La senzillesa com encarava les preguntes que li anaven fent i la humilitat que transmetia era admirable.

Demà, dia 2 i reflexions. Us recordo a tots que fa uns dies ja vam escriure a Pompeunomics sobre BizBarcelona, de la mà d’Alexandre López, aquí. Us animo a rellegir-lo!

BizBarcelona 2012 – Dia 1 comentarios en «0»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.