IVA reduït però amb «oblit»

Costa trobar a el Mundo criticant al PP o a Mariano Rajoy, però avui he llegit un article en que ho feien i que m’ha resultat prou interessant. Rajoy va prometre i reprometre que durant el 2012 mantindria l’IVA reduït del 4% per vivendes noves. Ara bé, sempre deia que el mantindria en casos de compravendes de vivendes habituals i amb un límit en el preu d’adquisició, i això vol dir excloure vivendes vacacionals, mansions i pisos de gamma alta, vivendes destinades a inversions o especulacions, etc etc. Aquesta mesura ve de l’anterior govern, que a l’agost va aprovar baixar l’IVA d’un 8% a un 4% per intentar reduir l’excedent de pisos i cases sense vendre. Fins aquí, pot semblar coherent i lògic. Mariano compleix la seva promesa i dins del pla del 31 de desembre de «Medidas Urgentes» del Real Decreto (pàg. 146633) diu que

«…hasta el 31 de diciembre de 2012, se aplicará el tipo reducido del 4 por ciento del Impuesto sobre el Valor Añadido a las entregas de bienes a las que se refiere el número 7.º del apartado uno.1, del artículo 91 de la Ley 37/1992, de 28 de diciembre, del Impuesto sobre el Valor Añadido.”.

Val, i ¿quin és l’article 91 de la Ley 37/1992, de 28 de desembre, del Impost sobre el Valor Afegit? Tomba que gira… és aquest. Si no el voleu llegir ja us ho explico jo, no diu res dels béns que el Sr Rajoy deia que deixaria fora del benefici fiscal. ¿Error, oblit o premeditat?

0 thoughts on “IVA reduït però amb «oblit»

  1. Força interessant Xavi, això ens ensenya que no només hem d’estar al lloro amb la lletra petita amb la banca o el nostre contracte de treball sinó que també amb el propi Estat!.

  2. Són tots iguals. Uns malparits. Cada dia tinc més clar que fins que els governs no tinguin pena de presó si incompleixen el seu programa o deixen l’Administració en un estat de merda, no hi ha solució. RESPONSABILITAT PELS POLÍTICS.

  3. Comparteixo totalment l’opinió d’en Mikel i Eze! Responsabilitat com un gestor d’una empresa. Tinc clar que ja no són les ideologies, ara ja és la classe política en general com a demagogs, hipòcrites, lladres i un llarg etc.!

  4. Bravo Xavi, Bravo! els politics ja s’han acostumat molt a marejar la perdiu amb vocabulari que no entenen ni ells. Estic d’acord amb totes les opinions que heu donat, si no remunerem o castiguem als polítics per l’evolució del país al llarg plaç, la política no serveix gaire.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *